Počet položek: 0 0,- Kč

Nákupní rádce: Snowboardové a lyžařské brýle Oakley

Potřebujete poradit s výběrem lyžařských a snowboardových brýlí? Chápeme, že v celé řadě modelů, barev pásků a zorníků není lehké se zorientovat a právě pro Vás je tedy tento článek, kde najdete přehledné a ucelené informace, které Vám pomohou najít ty správně lyžařské a snowboardové brýle Oakley právě pro Vás! A pokud se Vám povede přelouskat celý článek od začátku až do konce, budete jedním z mála odborníku na lyžařské brýle Oakley, jako my! :)

1. Označení lyžařských brýlí Oakley - podrobně probereme, co přesně v sobě celý anglický název výrobce brýlí Oakley skrývá.

2. Typy zorníků/skel lyžařských brýlí Oakley - těch modelů brýlí na lyže Oakley je opravdu hodně, téměř všechny Vám ukážeme, popíšeme a vypíchneme rozdíly!

3. Typy modelů lyžařských brýlí Oakley - typů zorníku brýlí Oakley není tolik jako modelů, ale jejich výběr je stejně důležitý!

4. Závěrem lyžařské brýle Oakley - na konci si dovolím vlastní typ a pár vychytávek k brýlím Oakley.


1. Označení lyžařských a snowboardových brýlí Oakley

Než se dostaneme k samotnému výběru modelů a zorníků lyžařských brýlí Oakley, je třeba si v první řadě nejdříve vůbec ukázat, co v sobě ten či onen název skrývá za informaci.

Označení brýlí Oakley se vlastně týká obecně všech modelů, nejen těch lyžařských a snowboardových, ale i cyklistických a slunečních brýlí Oakley a nejprve tedy názorný příklad jednoho z nejoblibenějších modelů lyžařských brýlí Oakley, na kterém si vše rozebereme..

OAKLEY Flight Deck XM Matte White w/Prizm Rose

Brýle OAKLEY Flight Deck XM Matte White w/Prizm Rose

Nyní si název rozdělíme na jednotlivé části a rozklíčujeme..

OAKLEY  I  Flight Deck  I  XM  I  Matte White  I  w/  I  Prizm Rose

  • OAKLEY - Ano, zde netřeba přílišného hloubání, jde opravdu o název značky Oakley.
  • Flight Deck - Toto je už trochu zajímavější, jde o název modelu lyžařských brýlí Oakley. Lyžařských modelů brýlí má firma Oakley v portfoliu asi deset. Takže se zde můžete setkat s jejich názvy jako Airbrake, Airbrake XL, Flight Deck, Flight Deck XM, Line Miner, Fall Line a další.
  • XM - Není to vždy pravidlem, ale za názvem modelu a před označením barvy pásku brýlí Oakley můžeme najít označení velikosti brýlí. V tomto případě tedy velikost XM. Dále zde můžete narazit třeba také na XL(velký), XM(menší), Youth(dětský).
  • Matte White - Po označení značky, modelu a velikosti brýlí Oakley je na řadě označení barvy pásku, tedy Matte White(bílý pásek s černým logem Oakley). To jest jedno ze dvou nejčastějších barev pásků brýlí Oakley. Tím druhým je přesný opak, Matte Black(černý pásek s bílým logem Oakley).
    Dále pak můžete ještě narazit na Factory Pilot Blackout/Whiteout(bílý nebo černý pásek s celým názvem značky Oakley) nebo na nějaký extra dlouhý a složitý název, který mají většinou speciální edice lyžařských brýlí Oakley. Pro představu třeba Flight Deck Harmony Fade Team Oakley 2018(limitovaná edice lyžařských brýlí Oakley pro spozorované ridery Oakley na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu).
  • w/ - toto jedno samotné a bezvýznamné písmenko s lomítkem nám už nadělalo spoustu nepříjemností. Bohužel každý si ho vykládá po svém, někdy je zákazník dokonce mylně informován přímo prodejcem(zde se sluší poděkovat naší konkurenci, která nám zadělala na velmi nelichotivou recenzi), každopádně správné vysvětlení je jenom jedno a to je, že W/ je zkratka z anglické spojky WITH/, tedy česky S/(s něčím, s někým), v tomto případě tedy s nějakým zorníkem/sklem. A ne, jak se zmiňovaný zákazník domníval, že to je označení pro asijský model(ten je v tomto případě označen A a v ČR se neprodává).
  • Prizm Rose - poslední v celém názvu brýlí Oakley je barva zorníku/skla. Prizm, tedy obsahující patentovanou technologií Oakley Prizm a Rose, což je tmavě růžová barva zorníku, který je určen do špatných světelných podmínek, dále tu tedy můžete narazit na Prizm Black, Prizm Jade, Prizm Sapphire, Prizm Torch a Prizm Hi Pink Iridium, ale o tom už v dalším bode, který detailně rozebírá barvy zorníku a způsoby použití..

 


2. Typy zorníků/skel lyžařských a snowboardových brýlí Oakley

Zorníky lyžařských brýlí Oakley

Detaily zorníků lyžařských brýlí Oakley:

PRIZM Black Iridium
  • Světelná propustnost: 5.5%
  • Světelné podmínky: Přímé slunce
  • Kontrast: Zvýšený
 
PRIZM Sapphire Iridium
  • Světelná propustnost: 13%
  • Světelné podmínky: Slunečno, polojasno, zataženo
  • Kontrast: Zvýšený

 

PRIZM Jade Iridium
  • Světelná propustnost: 13%
  • Světelné podmínky: Slunečno, polojasno, zataženo
  • Kontrast: Zvýšený

 

PRIZM Torch Iridium
  • Světelná propustnost: 17%
  • Světelné podmínky: Slunečno, polojasno, zataženo
  • Kontrast: Zvýšený

 

PRIZM Rose
  • Světelná propustnost: 26%
  • Světelné podmínky: Sněžení, zataženo, mlha
  • Kontrast: Zvýšený

 

PRIZM Hi Pink Iridium
  • Světelná propustnost: 46%
  • Světelné podmínky: Sněžení, zataženo, mlha
  • Kontrast: Zvýšený

 

PersimmonPersimmon

  • Světelná propustnost: 61%
  • Světelné podmínky: Sněžení, zataženo, mlha
  • Kontrast: Neutrální
  • Základní barva čočky: Bronzová

 

Clear
  • Světelná propustnost: 93%
  • Světelné podmínky: Noc
  • Kontrast: Neutrální

 Oakley Prizm zorníky


3. Typy modelů snowboardových a lyžařských brýlí Oakley

Jak už jsem psali výše, tak lyžařských modelů brýlí má značka Oakley asi deset. Některé jsou více známé, některé méně, některé již dosluhují, naopak další jsou novinkami. My se tu nebudeme věnovat všem modelům, ty starší alespon zmíníme, ale detailně se budeme věnovat jen několik novým a nejoblíbenějším a pokusím se je seřadit tak sestupně.

Lyžařské brýle Oakley jsme záměrně vybrali v jednom provedení pásku i zorníku, v tomto případě Matte Black w/Prizm Torch Iridium, aby vynikli všechny rozdíly daných modelů!


Flight Deck (XM) - v současnosti jednoznačně nejoblíbenější model lyžařských brýlí Oakley. Oakley Flight Deck se vyrábí navíc ve dvou velikostech, klasické a XM(mensí), které jsme zmiňovali v předešlém bodu. Lyžařské brýle Oakley Flight Deck se vyznačují bezrámečkovým zpracováním a celistvým designem, který vytváří bezkonkurečně největší zorné pole. Díky nízkému profilu, nabízí lyžařské brýle Oakley Flight Deck, v drtivé většině bezproblémovou kompatibilitu s jakoukoli lyžařskou helmou, nejen s Oakley MOD. Použité špičkové technologie Prizm(maximalizace kontrastu, viditelnosti a reálné zobrazení), Ridgelock(jednoduchá výměna zorníku). Lyžařské brýle Oakley Flight Deck
Airbrake XL - druhý v pořadí oblíbenosti lyžařských brýlí Oakley. Model Airbrake XL nabízí naopak rámečkové provedení a velice široké zorné pole. Co určitě potěší, lyžařské brýle Oakley Airbrake XL, mají v drtivé většině 2 zorníky již v základním balení! Tím budete připravení na jakékoli počasí a jejich výměna je absolutně jednoduchá. Technologie Prizm, Ridgelock. Lyžařské brýle Oakley Airbrake XL
Line Miner - První model s cylindrickým zorníkem a full rámečkovým provedením, to jsou lyžařské brýle Oakley Line Miner. Díky full rámečku je horší výměna zorníku, ale nic hrozného, minuta práce navíc. Důvodem je uzpůsobení brýlí k využití pro Inferno verzi, která dokáže vyhřívat zorník. Technologie Prizm.  Lyžařské brýle Oakley Line Miner
Fall Line - S trochou nadsázky se dá říci, že lyžařské brýle Oakley Fall Line jsou bezrámečkovým modelem předchozích Line Miner. Taktéž cylindrická čočka, navíc jednoduchá na výměnu.  Lyžařské brýle Oakley Fall Line
Canopy - Jeden ze starších modelů, ale Oakley na něj nezapomíná. Stále se vyrábí a stále inovuje skla, lyžařské brýle Oakley Canopy přežily přechod na Prizm technologii, ikdyž v sobě staré rysy nezapře.  Lyžařské brýle Oakley Canopy



4. Závěrem lyžařské brýle Oakley..

No, jsme skoro na konci, co dodat? Už zbývá jen vše vychválit do nebes.

To můžeme a přesně to taky uděláme a proč? Protože Oakley je lídrem svého segmentu trhu a to je vždy záruka té nejvyšší kvality. Ať jsou to sluneční brýle, cyklistické brýle nebo lyžařské brýle, firma Oakley, jako správný lídr, přichází s inovacemi jako první. Je to dlouhodobá investice, která má svou cenu, která se Vám ovšem nadmíru vyplatí.

A to není jen pouhé tlachání. Vhledem k tomu, že lyžařské brýle Oakley sami používáme, můžeme to směle potvrdit. A nejen my, ale i naší přátelé a dlouhý zástup našich zákazníků a to je ta nejlepší reklama!

Chcete vidět za každého počasí, chcete se cítit bezpečně, chcete se přestat trápit se zamlženými brýlemi, chcete být vidět? Lyžařské brýle Oakley Vám to vše zajistí!


Pokud jste dočetli našeho nákupního rádce k snowboard a lyžařským brýlí až sem a stále nemáte dost, tak nezapomeňte lyžařské brýle Oakley doplnit o správnou lyžařskou helmu Oakley! :D

 Lyžařské helmy Oakley MOD




Omlouváme se, článek stále připravujeme..


Nákupní rádce: Snowboardové a lyžařské brýle Oakley - 1057911 - Nákupní rádce: Lyžařské a snowboardové brýle Oakley

Nákupní rádce: Lyžařské a snowboardové brýle Oakley

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace